Lettisk fläta

Beskrivning till uppläggning med Lettisk fläta, en av mina absoluta favoriter för att lägga upp vantar. Jag använder mig av tekniken magic loop när jag stickar runt, men det går precis lika bra att sticka med strumpstickor, det är helt och hållet en smaksak.

För större bilder: klicka på bilden

Börja med att göra en vanlig ögla med båda garnerna runt stickan. Denna ögla petas av sedan när man börjar sticka runt.

Väl en färg som A och en färg som B. Jag har använt röd som A och vit som B. Lägg upp det antal maskor du önskar med garn A över tummen och garn B över pekfinger.

Varv 1: *1rm med A, 1rm med B,* upprepa till slutet på varvet.

Varv 2: *1am med A, 1am med B, upprepa till slutet på varvet, ta varje gång det nya garnet under det garn du just stickat med. På bilden syns det röda garnet under det vita.

Varv 3: *1am med A, 1am med B, upprepa till slutet på varvet, ta varje gång det nya garnet över det garn du just stickat med.På bilden syns det röda garnet över det vita.

Nu är flätan klar och är såhär snygg!

9 Responses to Lettisk fläta

 1. Susanne says:

  Du får det att se enkelt ut. Måste testa när jag är på banan igen, Gillar din hemsida!

 2. Grannen Carina Dencker says:

  Heja på dig!!!!!!

 3. Cecilia Fransson says:

  Tack! Jag trodde jag kunde det mesta om stickning men the magic loop har helt gått mig förbi. Underbart, nu kommer jag sticka massor av vantar när jag slipper alla strumpstickor. Mönstren köper jag från dig förstås:)

 4. Jazlynn says:

  Your asnewr was just what I needed. It’s made my day!

 5. Britta says:

  Åh, vad fint! Jag har aldrig sett Lettisk fläta förrut. Måste definitivt testa på mina nästa vantar. :)

 6. Sonja i Norr says:

  Waoow, va´snyggt! Måste genast testa. Nyss lärde jag mig I-cord uppläggningen, sååå snyggt! Tusen tack för att du delar med dig av kunskap och bilder. Här ska stickas :)

 7. Pingback: Lettisk fläta - ♥ Garnbollen & Alice;s blogg ♥ - Hemmets Journal

 8. Hej
  Tack för en så bra förklaring på flätan ,,jag har länkat den även på min blogg eftersom jag stickat flätan efter din fina beskrivning, menstickar sen av eget mönster resten.
  Tjingeling♥

 9. Lisa says:

  Har börjat på ett par Ottovantar och efter otaliga försök trillade poletten till slut ner för denna kluriga bit. Eureka-moment när jag förstod att bägge garnen skulle vara framför stickningen hela tiden när de aviga maskorna stickas.
  Tack för en fantastiskt fin bok med så mycket härliga mönster och utmaningar!!

Leave a Reply